Bankwerkerij 89

1021 NT Amsterdam

020-6360367

Bij spoed toets 1

Omgaan met warm weer: uitdroging, dikke benen, incontinentie, stomazorg en andere ongemakken

Hoe gaat u om met de warmte in de zomer?

Op Thuisarts.nl vindt u nuttige tips:

 • Drink genoeg bij warm weer.
 • Beperk lichamelijke inspanning 's middags.
 • Zo voorkomt u uitdroging en oververhitting van uw lichaam.
 • Mogelijke klachten bij hitte zijn hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid.
 • Bij een zonnesteek helpen een koele douche, in een koele omgeving gaan liggen en drinken

Voorkom uitdroging bij ouderen en kinderen. En zorg ervoor dat u zich goed beschermt tegen verbranding door de zon!

Wondzorg/ dikke benen en steunkousen

 1. Bij warme temperaturen in de zomer hebben patiënten met chronisch veneuze insufficiëntie/ spataderen meer kans op oedeem en hiermee het ontwikkelen van een ulcus cruris. Het is dus extra belangrijk uw therapeutisch elastische kous te dragen en check ook even of de kous nog ‘in orde’ is. Laat hem op tijd vervangen wanneer de elasticiteit en dus de werking afneemt.
 2. De kans op smetten tijdens de warme zomermaanden neemt toe. Wees dus extra alert en neem op tijd contact op.
 3. Door de verhoogde temperatuur, ook van bijvoorbeeld de huid, kan het zijn dat fixatiematerialen mogelijk steviger hechten aan de huid. Pas op bij het verwijderen hiervan. En: andere verbanden zoals folies kunnen onder invloed van warmte en transpiratievocht juist eerder loslaten

 

Stomazorg

Het is verstandig om de stomamaterialen (vooral de huidplak en andere materialen van hydrocolloïd) niet op een warme plek te bewaren. Hitte kan ervoor zorgen dat de plak uitloopt en uiteindelijk minder kleefkracht heeft. Het bewaren van materialen in bijvoorbeeld een auto wordt dan dus ook niet aangeraden.

Incontinent?

 1. Tijdens de zomermaanden kan de temperatuur flink stijgen. Zorg voor luchtige kleding en adviseer om regelmatig naar het toilet te gaan om huidproblemen te voorkomen.
 2. In de zomermaanden gaan mensen er vaker op uit. Het vinden van een toilet kan dan soms lastig zijn. De gratis app ‘Hoge Nood’ biedt uitkomst. Hierop kun je de toiletten die het dichtst in de buurt van je locatie zijn, snel vinden.
 3. Draag katoenen of bamboe ondergoed, dit ademt meer en voorkomt zweten.

 

Katheters

 1. De meeste katheterzakken kun je korter knippen, of zijn met een kortere slanglengte te verkrijgen. Hierdoor kunnen deze ongemerkt gedragen worden onder een zomerjurk of korte broek.
 2. Van veel eenmalige (intermitterende) katheters zijn ook pocket varianten beschikbaar. Deze zijn compact en kunnen makkelijk in de tas of rugzak. Ideaal als iemand er in de zomer een dagje op uit gaat.
 3. Zwemmen met een verblijfskatheter of suprapubische katheter is mogelijk. De katheter kan dan tijdelijk worden afgesloten met behulp van een katheterventiel of katheter stopje. Het is wel noodzakelijk om dit vooraf te bespreken met de behandelaar.
 4. Zorg ervoor dat de materialen niet in de zon bewaard worden maar opgeborgen zijn in een ruimte met schaduw.

 

Translate »

Herhaalrecept Bestellen

Verwijderen

Onze WebApp

Door onze WebApp heeft u altijd inzicht in uw eigen medische gegevens: bekijk bloeduitslagen en specialistenbrieven, lees wat uw huisarts u heeft geadviseerd. Daarnaast kunt u herhaalmedicatie bestellen, een afspraak plannen of om een e-mailconsult vragen.

Wij nemen nieuwe patiënten aan

Schrijf u in via het formulier

Als u zich bij ons wilt aanmelden, bent u van harte welkom als u nieuw bent in Amsterdam Noord en uw adres de postcode 1021 of 1022 heeft (met uitzondering van Elzenhagen en Buikslotermeer). Voor adressen in 1031 en 1032 of als u wilt overstappen van een huisarts in Amsterdam Noord: neemt u dan contact op met onze assistente (0206360367).

Wilt u ook aangeven of we uw gegevens mogen delen met andere hulpverleners (LSP). Verder willen we u vragen de eerste keer dat u bij ons langskomt uw rijbewijs of paspoort even te laten zien aan de assistent ter bevestiging van uw identiteit.

Ook willen we u vragen elk gezinslid apart in te schrijven ivm het aanmaken van een persoonlijk dossier voor elke patient. Hartelijk dank.

Bel voor een afspraak

Uitslagen onderzoek

Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:

– Laboratoriumuitslagen (overzicht van metingen die uw zorgverlener met u heeft gedeeld)
– Lichamelijk onderzoek (de diagnostische waarden: bloeddruk, lengte en gewicht)
– Toegangslogboek (overzicht van wie er inzage heeft in uw medisch dossier)
– Verslaglegging (per onderwerp de voorlopige conclusie en gemaakte afspraken (E&P regels)
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten (in- en uitgaande correspondentie, bijvoorbeeld verwijsbrieven)

– Actueel medicatieoverzicht

E-Consult

Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.

Nog geen account?

Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop

Toch liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Herhaalmedicatie

U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen.

Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft dan bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen.

Dossier inzage

Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.

Gegevensuitwisseling

Hoe werkt het Landelijk Schakelpunt?

Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.

Heb ik wel een afspraak nodig?

Gebruik de keuzehulp:

Liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Call Now Button Ga naar de inhoud